Wednesday, January 5, 2011

Teori Charles DArwin dan KOnspirasinya!

Gigi manusia berusia 400,000 tahun ditemui


2010/12/29

GIGI manusia yang didakwa berusia 400,000 tahun yang ditemui di sebuah gua di tengah Israel.
Penemuan pakar arkeologi Israel ubah teori evolusi

BAITULMAQDIS: Pakar arkeologi Israel semalam berkata, pihaknya menemui bukti bahawa manusia moden wujud lebih lama daripada yang dijangkakan sebelum ini, sekali gus mengucar kacirkan teori asal usul manusia.

Satu pasukan penyelidik dari Universiti Tel Aviv yang membuat kajian di dalam sebuah gua di tengah Israel menemui gigi berusia 4000,000 tahun yang menyerupai gigi manusia moden yang digelar oleh saintis Homo Sapien.
Bukti kewujudan terawal Homo Sapien sebelum ini berusia separuh daripada usia itu.

“Ia adalah penemuan yang menarik,” kata pakar arkeologi Avi Gopher. Pasukannya memeriksa gigi itu dengan sinaran X dan pengimbas CT, seterusnya menganggar usianya berdasarkan lapisan tanah di mana gigi itu ditemui.

Beliau menjelaskan kajian seterusnya perlu dilaksanakan untuk mengukuhkan kesimpulan yang dibuat. Jika usia itu terbukti betul, beliau berkata: “Ia mengubah teori evolusi sekarang.”

Teori sains yang diterima sekarang ialah manusia moden menetap di Afrika 700,000 tahun lalu. Sekumpulan manusia moden itu berpindah ke Eropah dan berkembang menjadi Neanderthal yang kemudian pupus, manakala sekumpulan lagi kekal di Afrika dan berkembang menjadi Homo Sapien.
Gopher berkata, jika gigi ditemui itu dibuktikan adalah daripada Homo Sapien ini bermakna manusia moden berasal dari Israel.

Sir Paul Mellars, seorang pakar kajian purba dari Universiti Cambridge, berkata kajian Israel itu boleh diyakini, tetapi gigi yang ditemui masih belum dibuktikan daripada seorang manusia moden.

“Ia mungkin dari Neanderthal,” katanya.

Gopher berkata, pihaknya yakin dapat menemui tengkorak dan tulang manusia di dalam gua purba itu.

Gua Qesem itu ditemui pada 2000 dan kerja menggali bermula pada 2004. Gopher bersama rakan penyelidiknya, Ran Barkai dan Israel Hershkowitz menerbitkan kajian mereka itu di dalam American Journal of Physical Anthropology. – AP
Ini adalah petikan akhbar berita harian baru- baru ini. Para cendekiawan(cendawan) yahudi telah menemui satu fossil yang berusia lebih 400 000 tahun dahulu sekali gus menyangkal teori Charles Darwin dan menunjukkan bahawa teori bahawa homo sapiens yang datangnya dari afrika lalu berhijrah ke kawasan lain. Mereka menyatakan bahawa inilah manusia moden yang dimana bermulanya sebuah evolusi. Sebenarnya, majoriti dunia berpegang dengan teori Charles Darwin ni(bapa evolusi beruk) dan beliau adalah seorang yahudi. Sekarang mari kita kaitkan penemuan terbaru ini dengan konspirasi2 dajal yang dilaknat Allah.

Pertama, bagaimana mana teori Charles Darwin boleh diguna pakai dan diterima oleh ramai saintis di atas muka bumi ini.? Bila bermulanya teori ini? Bagaimana teori ini boleh berkembang dengan pesat dan apakah konspirasin di sebalik teori ini.?

Teori revolusi, oleh Charles Darwin , butir yang diperolehi:

Charles Robert Darwin (12 Februari 1809-19 April 1882) adalah seorang naturalis British yang memulakan teori evolusi berdasarkan pemilihan semula jadi.
Cerapan-cerapan biologi selama lima tahun (27 Disember 1831-2 Oktober 1836) di atas kapal HMS Beagle menyebabkannya menyelidiki transmutasi spesies dan mengembangkan teori pemilihan semula jadi pada tahun 1838. Bukunya bertajuk "Mengenai Asal Spesies Melalui Pemilihan Semula Jadi" yang diterbitkan pada tahun 1859 mengasaskan evolusi melalui keturunan yang sama sebagai teori pempelbagaian di alam semula jadi yang paling berpengaruh.

Semasa Darwin masih dalam pelayaran, Henslow dengan telitinya memeliharakan reputasi bekas muridnya melalui pemberian kemudahan melihat spesimen fosil serta salinan bercetak karya-karya geologi Darwin kepada naturalis-naturalis yang terpilih. Disebabkan usaha Henslow, Darwin masuk golongan elit sains sewaktu beliau masih muda.
Apabila kapal Beagle pulang pada 2 Oktober 1936, Darwin telah menjadi orang yang termashyur di lingkungan ahli sains. Selepas beliau pulang ke rumahnya di Shrewbury, ayahandanya menguruskan pelaburan supaya Darwin dapat menjadi seorang ahli sains yang berupaya membiayai diri.
Darwin kemudian pergi ke Cambridge dan memujuk Henslow supaya mengusahakan pemerian botani ke atas tumbuh-tumbuhan moden yang dikumpulnya. Selepas itu, Darwin mengunjungi semua institusi di London untuk mencari naturalis yang terbaik untuk memerikan koleksinya kerana hendak mengeluarkan terbitannya pada tepat masa. Charles Lyell bertemu dengan Darwin pada 29 Oktober dan memperkenalkannya kepada Richard Owen, seorang ahli anatomi yang berpotensi tetapi belum mencapai kemasyhuran.
Selepas mengusahakan koleksi tulang fosil Darwin di Kolej DiRaja Pakar Belah ("Royal College of Surgeons"), Owen menyebabkan keributan dengan pendedahannya bahawa koleksi Darwin mengandungi rodensia raksasa yang pupus serta sloth. Ini mempertingkatkan reputasi Darwin. Dengan sokongan Lyell, Darwin membaca kertas kerja pertamanya kepada Persatuan Geologi London pada 4 Januari 1837 dan memperdebatkan bahawa massa tanah di Amerika Selatan sedang beransur bangkit perlahan-lahan. Pada hari yang sama, Darwin menyampaikan spesimen-spesimen mamalia dan burung kepada Persatuan Zoologi. John Gould, seorang ahli ornitologi, mendedahkan bahawa apa yang dianggapi oleh Darwin sebagai burung ren dan burung hitam, kesemuanya merupakan spesies burung cakar yang berasingan. Kelasi lain di atas Beagle, termasuk FitzRoy, telah juga mengumpulkan burung-burung tersebut serta mencatat nota yang lebih teliti. Oleh sebab itu, Darwin dapat mengesan setiap pulau dari mana spesimennya datang.
Pada 17 Februari 1837, Lyell menggunakan ucapannya di Persatuan Geografi untuk menyampaikan dapatan Owen mengenai fosil Darwin dan menegaskan bahawa spesies yang pupus mempunyai hubungan dengan spesies kini di kawasan yang sama.
Darwin bermula mengarang bukunya mengenai Geologi Amerika Selatan. Pada waktu yang sama, beliau mengagak tentang transmutasi dalam Buku Nota Merah yang dimulainya ketika di atas Beagle. Beliau juga memulakan tugas penerbitan laporan-laporan pakar mengenai koleksinya bertajuk "Zoologi Pelayaran H.M.S. Beagle" dalam jilid berbilang. Henslow mempergunakan hubungannya untuk menguruskan bantuan sebanyak £1,000 bagi menaja projek ini. Darwin siap mengarang jurnalnya pada sekitar 20 Jun ketika Raja William IV mangkat dan zaman Victoria bermula.
Pada pertengahan Julai, Darwin bermula buku nota "B" mengenai transmutasi secara rahsia, dan megembangkan hipotesis bahawa setiap pulau di Kepulauan Galápagos mempunyai spesies kura-kura masing-masing, dan kesemua spesies ini berasal daripada sejenis kura-kura dan diubahsuai untuk keadaan pulau masing-masing dengan cara yang berlainan.
Darwin mempertimbangkan perdebatan Thomas Malthus yang mengatakan bahawa jumlah penduduk bertambah lebih cepat daripada pengeluaran makanan dan menyebabkan manusia bersaing untuk makanan serta menyebabkan amal tidak berguna. Darwin kemudian merumuskan penyataan ini dalam istilah teori biologinya sebagai: "Manusia cenderung bertambah dengan kadar yang lebih cepat daripada keupayaan sara hidup; oleh sebab itu, manusia kekadang dikehendaki berjuang untuk kehidupannya, dan pemilihan semula jadi akan menyebabkan kesan kepada apa sahaja yang berada di ruang lingkupnya." ("Keturunan Manusia" ("Descent of Man"), Bab 21). Darwin mengaitkan penyataan ini dengan dapatannya mengenai:
• spesies yang dikaitkan kepada kawasan-kawasan;
• penyelidikannya mengenai pembiakan haiwan; dan GAGASAN HUKUM2 ALAM SEMULAJADI.

Konspirasi yang ditimbulkan :
1. Berkaitan dengan protokol freemason yang mana semua manusia adalah goyim. Manakala orang yahudi adalah manusia sebenar kerana mereka adalah anak tuhan. Goyim adalah binatang , mereka menyatakan bahawa bangsa selain yahudi adalah binatang(manusia campur binatang). Mereka adalah manusia yang sejati. Dalam protokol freemason juga ada tertulis yang orang yahudi halal untuk membunuh dan melakukan apa sahaja kepada bangsa lain.
2. Lalu ramai manusia menggunapakai teori revolusi Charles Darwin dimana manusia berasal dari beruk(saya bukan ye). Apabila semua manusia telah bersetuju nanti, maka semua orang akan mengaku bahawa mereka adalah dari asal binatang.
3. Kemuncak kejayaan teori ini jika teori mereka tercapai adalah mereka akan melahirkan tentera2 yahudi yang tidak mempunyai belas kasihan terhadap goyyim. Sebab itulah mereka membunuh kanak-kanak dan bayi tanpa rasa bersalah , prinsip mereka : “bunuh goyim ,anda berbakti terhadap dunia”. Walhal setiap manusia yang bernama insane pasti ditiupkan Allah perasaan kasih dan sayang dalam diri mereka walau sejahat2 manusia sekalipun .
4. Teori ini juga ingin mencabar kemuliaan manusia ciptaan ALLAH yakni mukmin yang menjadi khalifah di muka bumi. Jika seseorang itu menyetujui teori ini (terutamanya orang yang sangat menggunakan logik akal) maka mereka telah menurunkan darjat manusia sebagai sebaik-baik kejadian.
5. Perkara yang paling mustahak lagi adalah mereka ingin menjadikan manusia di seluruh dunia ini mengikut telunjuk mereka(yakni yahudi dan nasrani). Cuba fikir , macam mana Darwin boleh mendapat dana yang sangat banyak dalam penghasilan teori-teorinya yang pada itu tidak ramai orang ingin percaya. Pemikiran orang pada waktu itu belum capai tahap kematangan kerana mereka di barat pada masa kini masih lagi kuno pasal ilmu sains.
Jadi , inilah sedikit teori yang dapat kita Nampak hasil kemunculan sesuatu teori yang sangat di agung-agungkan oleh saintis barat sehingga menjajah pemikiran banyak saintis Negara-negara di seluruh dunia. Salah satu lagi bukti yang sangat jelas dari sudut saintifik ialah penemuan satu tapak kaki manusia yang berusia 1.5 juta tahun. Manakala kajian yang lebih dipercayai adalah cendekiawan islam yakni Muhammad isa Dawwud . Penulisan dan kajian beliau yang bertajuk Siapa penghuni bumi Sebelum Manusia . Kajian ini berdasarkan al quran dan hadis serta rujukan2 lain..
Semoga bertemu di lain-lain diskusi..
SaLAM….

No comments:

Post a Comment